Sortida a Sant Pere de Cigales- 1r ESO

Sortida a Sant Pere de Cigales- 1r ESO

El divendres 13 de maig els alumnes de 1r d’ESO de l’optativa de “Fem Camí” van anar al Pla de Sant Pere de les Cigales, un racó de les nostres contrades on s’amaguen entremig de timons, romanins, pins i alzines… una gran diversitat de restes dels nostres avantpassats.

Van poder observar diverses tombes antropomòrfiques, sitges excavades a la roca, tines i premses de pedra seca, una balma, les restes d’una ermita romànica i, fins i tot, van apropar-se a una gran pedra que conté un forat molt peculiar i és coneguda com la “cova del lladre”, la  llegenda de la qual va ser treballada els dies previs a la sortida de l’aula.

En aquesta optativa, completament multidisciplinària,  es treballa història, naturals, socials, matemàtiques i, fins i tot, la gimnàstica, ja que quan van arribar a l’escola els alumnes havien recorregut 16 km en només 5 hores! Va ser un dia molt aprofitat i assolellat, on entre rialles, corredisses i salts, tothom s’ho va passar d’allò més bé.

Qui diu que no es pot aprendre fora de l’aula?

Share this post

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *