Posa’t al meu lloc

Posa’t al meu lloc

Ahir els alumnes de 3r d’ESO del nostre centre van realitzar el taller “Els joves davant la discapacitat: consciència social i solidaritat” per l’entitat sense ànim de lucre Amputats Sant Jordi.

L’objectiu general d’aquesta activitat és educar i facilitar eines que ajudin als adolescents i joves a créixer en valors socials com el de la solidaritat, la cooperació i el respecte per la “diferència”.

El programa elaborat busca apropar a les aules la implicació directa d’adolescents i joves a situacions de la vida quotidiana de les persones amb discapacitat (física, visual, auditiva).

L’activitat va constar de dues parts. Una part teòrica,  durant aquesta el participant rep informació, a partir  dades, d’exemples, suport visual i el testimoniatge d’un voluntari amb discapacitat, de què és la diversitat funcional, tipus, causes… I una part pràctica: aquesta s’ha pensat per fer que el jove es posi a la pell d’una persona amb diversitat funcional. Els joves surten al carrer amb material ortoprotètic i ajudes tècniques (cadires de rodes, bastons de mobilitat i crosses) i així poden experimentar en primera persona com és el dia a dia de les persones amb discapacitat sent conscients de les barreres arquitectòniques que encara existeixen, també de les barreres que crea l’incivisme i de la manca d’accessibilitat que sovint segueix havent-hi.

 

Share this post

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *