Cúpules de Leonardo

Cúpules de Leonardo

Les cúpules de Leonardo són una construcció temporal en què els alumnes han de treballar col·lectivament per assolir un objectiu.

El treball consisteix a aixecar una cúpula que s’ha format en aquell moment a partir d’uns bastons anomenats Leonardome, que s’encavalquen mútuament sense que sigui necessari cap tipus d’element d’unió. És el pes de les peces el que és suficient per a mantenir-ne l’estabilitat.

Amb aquests mateixos bastons es poden construir diferents cúpules i de diferent estructura geomètrica.

Aquest exercici el van practicar els alumnes de 2n d’ESO i en ells s’han combinat habilitats espacials i de cooperació, perquè per a la seva construcció han estat necessaris tots ells. Una vegada els alumnes han acabat la cúpula, es pot aixecar, deformar-la o fer-la tremolar.

Share this post

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *