Xerrada sobre el Centre de Recursos TEA de la Catalunya Central

Xerrada sobre el Centre de Recursos TEA de la Catalunya Central

El dijous tota la família de Serveis Socioculturals i a la Comunitat  de Grau Mitjà i Superior van assistir a la xerrada sobre el Centre de Recursos TEA de la Catalunya Central a càrrec de la seva fundadora, mare de l’Alícia, una nena amb TEA i lluitadora incansable pels drets de les persones amb aquesta condició de vida, la Rosa Serrano.

Els va explicar en què consisteix aquest trastorn, l’amplitud de manifestacions (en funció de cada persona) i aquells punts de convergència entre tots ells:

– La comunicació social i la interacció amb els altres.
– Els interessos restringits i les conductes repetitives.

Això suposa que, dins de l’espectre d’autisme o TEA, podem trobar des de persones amb molt poca afectació i amb una alta funcionalitat fins a persones amb gran afectació i molt baixa autonomia i funcionalitat. També cal dissociar els conceptes de TEA i capacitat intel·lectual, ja que podem trobar des de persones amb altes capacitats fins a persones amb dèficit intel·lectual amb TEA.

Ens va explicar també com és que es va crear el Centre de Recursos, com va anar creixent, com aquest model s’ha anat estenent a altres territoris…

Realment va ser una classe magistral sobre les persones amb TEA, les persones que formen part de la vida d’aquestes, les persones que de forma altruista col·laboren amb l’entitat… i va animar a tot aquell/a que es vulgui fer voluntari/a de l’entitat.

Share this post

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *