Santa Maria de Cornet

Santa Maria de Cornet

Aquesta setmana els alumnes/professors del curs “Fem Poble” van fer una visita a l’església romànica de Santa Maria de Cornet per conèixer les característiques d’aquest monument: és una església del segle XII, d’una sola nau i amb planta trapezial, que es va estrenyent a mesura que ens acostem a l’absis.

El més destacat de l’edifici és la seva portalada, una porta coronada amb un arc de mig punt adovellat. A banda i banda de la porta hi trobem dos capitells del segle X, atribuïts, segons sembla al mestre Bernat, el mateix picapedrer del claustre de Sant Benet de Bages. Al capitell de mà esquerra hi han estat esculpits quatre animals, semblants a cavalls, que s’aixequen amb les potes del darrera. Els cavalls de l’angle tenen el cap en comú. Al capitell dret hi apareixen dos monstres. Tenen una cara rodona, de trets humans, i amb els cabells a manera de còfia; el cos és de quadrúpede i  per les potes sembla un lleó, tot i que tenen ales.

A partir del coneixement de les diferents ermites el professorat prepararà un treball concret per als alumnes, dins el marc del programa AVANCEM.

Share this post

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *