La il·lusió, de Jaume Benavente i Cassanyes

La il·lusió, de Jaume Benavente i Cassanyes

Tenir la visita d’un escriptor a la nostra escola és una sort. Aquest gener, ha vingut el Jaume Benavente, l’autor del llibre La il·lusió, que els alumnes de 1r d’ESO havien llegit durant el primer trimestre. És també l’autor del llibre que llegeixen els alumnes de 3r, Història d’amor a Sarajevo (premi Ramon Muntaner de literatura juvenil).

Benavente és un escriptor català, autor d’una quinzena de llibres, alguns dels quals ambientats al Brasil, perquè és un país on va viure d’infant. És considerat un creador d’atmosferes i té un marcat accent existencial i de reflexió moral.
La il·lusió explica la història de l’Emma, una noia de 17 anys que ha de cuidar de la seva mare malalta de càncer. Un dia coneix en Gavril, un noi romanès i entra en contacte amb un món totalment diferent del seu: un món fins i tot perillós pel tema del segrest de la germana del Gavril i les dificultats de ser immigrant al nostre país. L’autor ens va explicar que l’Emma estava inspirada en la seva veïna; que la Begonya Sastre era una rodamón del seu barri i que va tractar el tema dels romanesos perquè era llavors un tema freqüent que els estigmatitzava com a males persones, sense tenir en compte que en totes les races, nacionalitats i edats hi ha gent de tota mena.

Feu clic a la imatge per veure la galeria.

Jaume-Benavente. Foto autor

Share this post

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *