El diari Ara destaca el paper de Navàs i l’EDN en el camp de la innovació tecnològica

El diari Ara destaca el paper de Navàs i l’EDN en el camp de la innovació tecnològica

L’article de la columna “Històries per no dormir” de Pau Garcia-Milà del suplement AraEmprenem del diari Ara, concretament el de l’edició del 16 de març del 2014 diu:

Navàs a seques

 

Si us demano que tanqueu els ulls i penseu en el terme innovació tecnològica, on viatjareu? Si sou de Barcelona, segurament a Silicon Valley. Si en canvi viviu a Nova York, els pensaments potser aniran només uns quants carrers més enllà. Si viviu a Londres, segur que es quedaran a la City. Si sou de l’Equador, potser pensareu en Mèxic. Però… i si sou de Navàs?

 

Aquesta setmana he descobert una cosa que m’ha fet perdre la son. Es diu Navàs TIC Date, un esdeveniment que s’han inventat dos professors d’informàtica d’una escola del poble, Jordi Divins i Marc

Sibila, i un exalumne (segons ell mateix, “un mal exalumne”) de l’escola, Joan Planas. 

Què és exactament el TIC Date de Navàs? Doncs una fira d’invents, d’innovació, que mostra com els alumnes del poble, des de ben petits fins al batxillerat, són capaços d’inventar, crear i construir robots, maquetes en tres dimensions i prototips de productes que els podrien portar molt d’èxit si, de grans, decideixen seguir-hi treballant.

El més revelador de tot no és la fira en si mateixa, que ja per si sola s’hauria d’aplaudir. El més revelador és que una fira d’un poble de 6.100 habitants acon- segueixi mostrar les últimes tendències del món tecnològic, sense necessitat d’anar a Barcelona. Ni tan sols a Manresa. Ni enlloc: quedant-se a Navàs.

El que em fa perdre la son, però, és que després de visitar el poble i conèixer la fira, em pregunto si una cosa així tindria èxit organitzada en un barri de Barcelona. I crec que no en tindria. ¿Sabeu per què? Perquè els de Barcelona pensen que la innovació ha de néixer a Silicon Valley. I els de Navàs, a Navàs

Pau Garcia-Milà és un apassionat de la innovació i la comunicació. Va ser cofundador d’ “eyeOS” als 17 años i de “Bananity” 5 anys després. Des de llavors ha rebut importants reconeixements com el premi a l’Innovador de l’any 2011 pel MIT (TR-35) o el premi dels Prínceps d’Astúries i de Girona “IMPULSA Empresa 2010″.

És autor de tres llibres “Tot està per fer” (2010), “Optimismament” (2012) i “Tens una idea (però encara no ho saps)” (2013), i col·labora a Ràdio i Televisió, a més d’haver presentat durante 3 anys a “Empenta”.

Introducció Pau Garcia-Milà AraEmprenem Diari Ara TICdate Navàs EDN

Pau Garcia-Milà AraEmprenem Diari Ara TICdate Navàs EDN

Share this post

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *