Sortida dels alumnes de batxillerat

Sortida dels alumnes de batxillerat

El passat dijous els alumnes de 1r i 2n de Batxillerat van realitzar una sortida per itineraris. Els científics i tecnòlegs van visitar Laboratori Esteve i Supercomputadora Marenostrum del Campus Nord de la UPC.  Els humanístics i socials van fer una visita a Casa Milà i un circuit pel centre de Barcelona gaudint de l’arquitectura modernista.

MareNostrum és el superordinador més potent d’Espanya, un dels més potents d’Europa i l’emblema del Centre de Supercomputació de Barcelona (BSC). És una màquina amb una capacitat de càlcul molt superior a la resta. La base dels superordinadors actuals són xips i processadors com els que fem servir en els ordinadors de casa, però en un número molt elevat i connectats uns amb els altres per poder multiplicar la seva potència.

S’utilitza per a la investigació del genoma humà, l’estructura de les proteïnes, el disseny de nous medicaments i projectes d’enginyeria en col·laboració amb la indústria.

Els superordinadors van ser introduïts a la dècada dels seixanta, dissenyats principalment per l’enginyer i matemàtic Seymour Cray a la companyia Control Data Corporation (CDC).

Share this post

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *