2n d’ESO: GUANYADORS!!

2n d’ESO: GUANYADORS!!

Com es diu el “fill d’Arthur en escocès” o el “fill de Paul en rus”? Què vol dir “tot són falòrnies” o “has de portar tot el fato” quina és la paraula que s’adequa a la definició d’”amfibi amb acne” o “desenganyes amb bolets”? quin és l’origen de les paraules “jeroglífic” o “piràmide”?

Aquestes són algunes de les preguntes que durant 6 setmanes han contestat els alumnes d’ESO, guiats per les professores de català, per participar en la VII Gimcana de les llengües d’Osona. Fa, doncs, 7 anys en què l’escola hi participa i finalment aquest any ha aconseguit un premi: Una sortida per a tota la classe a Barcelona per veure el Museu Picasso. És el 1r premi de la categoria B1, dels alumnes de 1r i 2n d’ESO.

Durant 6 setmanes els alumnes han buscat i contestat cadascuna de les preguntes i finalment, 5 classes del nostre centre tenien els 60 punts necessaris per entrar en el sorteig del premi. La sort ha fet que toqués a 2n d’ESO, cosa de la qual ens alegrem enormement.

Per cert, si voleu la resposta a les preguntes són, per ordre d’aparició: MacArthur, Pavlov, dir coses sense importància, portar tot allò que necessites, granota, deceps i l’origen de jeroglífic, tot i que ens pugui costar d’entendre, és el grec.

Tots aquests coneixements ja estan en la ment dels nostres alumnes, i per tant, nous continguts apresos i bona feina feta.

Share this post

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *