OLIMPÍADA DE BIOLOGIA DE CATALUNYA 2015

OLIMPÍADA DE BIOLOGIA DE CATALUNYA 2015

El proper dia 7 de febrer dues alumnes, de l’itinerari científic, de 2n de Batxillerat participaran en l’Olimpíada de Biologia a la UAB. Aquesta Olimpíada està organitzada per la Societat Catalana de Biologia, les universitats catalanes i altres entitats.

L’olimpíada té com a objectiu estimular i implicar els estudiants de Batxillerat en el desenvolupament d’aquesta ciència, atès que resulta impossible comprendre la viada, analitzar els seus problemes i plantejar solucions sense un coneixement adequat de les principals qüestions biològiques. Per exemple en aspectes com la contaminació ambiental i el canvi climàtic, la biotecnologia, la conservació de la biodiversitat, i el diagnòstic i tractaments de malalties, entre altres.

Un exemple de les preguntes que els plantejaran:

1. A qui creus que correspon aquest cariotip de la imatge?

a)    És el cariotip d’un noi amb síndrome de Down.

b)   És el cariotip d’una noia amb síndrome de Turner.

c)    És el cariotip d’un noi amb síndrome de Klinefelter.

d)   És un cariotip no humà, ja que no conté 46 cromosomes.

 

Share this post

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *