FEM PRÀCTIQUES AMB ELS ALUMNES DE SERVEIS SOCIOCULTURALS…

FEM PRÀCTIQUES AMB ELS ALUMNES DE SERVEIS SOCIOCULTURALS…

 

Els alumnes del Cicle Formatiu de Grau Mig d’Atenció a les persones amb dependència, han estat realitzant tot un seguit de pràctiques als seus companys d’estudi.

Es tracta d’una pràctica en què han elaborat una enquesta per tal de fer un estudi sobre els hàbits de vida dels alumnes i una part pràctica, de presa de constants vitals (pressió arterial, saturació d’oxigen i glucèmia).

Els resultats als qual han arribat, i que poden ser significatius del nostre jovent són que un 55% de la població realitza esport 3 o 4 hores a la setmana, però un 45% no fa esport. Quant al tema del fumar, les estadístiques es mantenen: el 55% no fuma mentre que el 45% fuma des de 5 cigarretes a 20 al dia. El consum d’alcohol ja iguala més els resultats, el 75% d’ells consumeixen begudes alcohòliques, la majoria en caps de setmana. Quant als hàbits alimentaris, el 83% consumeixen de 2  a 4 peces de fruita diàries.

Les conclusions a què han arribat són que caldria millorar el percentatge de la gent que practica esport per millorar el tema del control de pes, l’activació del sistema vascular i coronari i per tal d’eliminar toxines; Quant al tabac, veiem que cal millorar la conscienciació dels perills de fumar per a la nostra salut. En el tema de l’alcohol, també voldrien mostrar que tot i que està molt acceptat en la nostra cultura, cal un consum responsable i evitar els destil·lats. I quant als temes alimentaris, cal destacar que la ingesta de fruites és força correcta, però que s’hauria de procurar arribar a les 5 peces diàries.

Share this post

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *