PREPARANT EL TREBALL DE RECERCA 1r BATXILLERAT

PREPARANT EL TREBALL DE RECERCA 1r BATXILLERAT

Acaba el curs de 1r de Batxillerat, però no acaba la feina de preparar el treball de recerca durant l’estiu. Alguns alumnes ja hi estan treballant i molt!

Podríem posar com a exemple la Laura Caus, alumna del Batxillerat Mixt del nostre centre, que preparant el treball sobre el tema de l’èxit de l’educació a Finlàndia,  el dia 18 de juny va gaudir d’una entrevista personal amb en Xavier Melgarejo Draper. Melgarejo és un dels millors experts a Catalunya sobre el sistema educatiu finlandès. La visita es va fer a l’Escola Claret de Barcelona, on actualment  exerceix com a  psicopedagog. La Laura no va descobrir cap fórmula màgica en el sistema educatiu finlandès perquè no hi és,  però sí que amb la  conversa amb en Xavier  va poder reflexionar sobre la importància que tenen dos dels punts bàsics dins el sistema educatiu finlandès : treballar l’equitat ( la igualtat d’oportunitats per a tots) i els valors ètics i morals de les famílies i la societat. Pensem que també caldria afegir-hi una voluntat política i unitària que posa per davant de tots els altres interessos, la formació del professorat, del seu prestigi i del seu respecte social amb un objectiu comú: el valor de l’educació com un pas endavant per créixer com a persones i país.

Una experiència digna de retratar, tant per al treball de recerca, com a nivell personal. Melgarejo és una persona àmpliament estimada i coneguda en l’àmbit educatiu i la seva vida i didàctica, un exemple a seguir per part de tot el personal docent.

El treball de recerca és una feina àrdua i extensa per a l’alumnat de Batxillerat de Catalunya, però també és un espai perfecte per als estudiants amb inquietuds que volen fer del seu treball una nova font de coneixement.

Share this post

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *