El Florido Pensil- Sortida de 4t d’ESO

El Florido Pensil- Sortida de 4t d’ESO

El divendres, dia 4 de març, els alumnes de 4t d’ESO van anar al teatre Poliorama a Barcelona a veure l’obra El Florido Pensil (nenes).

L’obra és una recreació de l’educació de les dones a l’escola franquista amb tocs d’humor i per aquest motiu, les protagonistes són cinc actrius: Roser Batalla, Lloll Bertran, Victòria Pagès, Mireia Portas i Isabel Rocatti. Les actrius representen cinc nenes, cadascuna amb un tarannà i manera de fer diferent: la filla d’una família roja, proletària i amb problemes econòmics; la nena rural, que prové d’una masia amb un ambient molt català i li costa entendre el que es diu a l’escola; la filla d’emigrants que té el cap a tres quarts de quinze; la rica i molt llesta i , per últim, la que prové d’una família acomodada de comerciants. Però, a més del paper de les nenes, aquestes actrius també es desdoblen en personatges típics de l’època com la Madre Angustias (catequista), el capellà, la professora de gimnàstica i la inspectora d’educació.

La representació va durar una hora i mitja però se’ls va fer curta ja que, tant el text com l’actuació de les actrius, van ser excel·lents.  Per acabar d’arrodonir l’obra, quan van sortir de la representació i s’esperàvem al vestíbul del teatre, van poder conversar i fer-se fotos amb una de les actrius, la Mireia Portas, que els va felicitar per l’atenció, educació i respecte que havien mantingut al llarg de l’espectacle.

Share this post

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *