2a Jornada d’Integració Social

2a Jornada d’Integració Social

Segona edició de les Jornades d’Integració Social, aquest any amb el lema “Innovació en l’atenció a les persones grans en l’àmbit social”.

L’èxit de la Jornada va quedar materialitzat en la gran quantitat d’assistents que omplien la Sala d’Actes: alumnes, professors, professionals que atenen la gent gran, etc.

La inauguració de la Jornada va començar amb unes paraules del director en funcions de l’EDN, senyor Josep Vargas, per passar després a la intervenció de Jaume Casals, alcalde de Navàs i regidor d’educació; Agustí Serra, com a regidor de sanitat i d’atenció a les persones de l’ajuntament de Navàs i, finalment, Mar Raluy, coordinadora territorial d’Ensenyaments professionals a la Catalunya Central.

Les intervencions van continuar amb Cristina Llohis i  Mireia Valdés, directora dels Centres Ocupacionals d’AMPANS i coordinadora del centre ocupacional La Llum d’AMPANS respectivament, que van explicar la seva experiencia en relació a l’envelliment de les persones amb diversitat funcional.

Tot seguit Gemma Deulofeu, psicòloga i sexòloga,  va fer una classe magistral per entendre que la sexualitat en totes les seves expressions forma part de les persones sigui quina sigui l’edat, orientació sexual, diversitat funcional, etc.

En la segona part de la Jornada  Carme Colillas, treballadora social, i Sònia Pallarès, educadora social, membres dels Serveis socials del Consell comarcal del Solsonès, van presentar la seva campanya “Tracta’m bé” que amb els tres anys que porta de vida s’ha convertit en un referent a nivell català com a programa de prevenció de maltractaments i situacions de risc d’exclusió social de les persones grans.

La quarta i última ponència va ser a càrrec de Maria Llumà, treballadora social i actualment directora de la residència d’avis La Sagrada Família de Manresa que va plasmar les principals idees del màster sobre el nou model d’atenció a la gent gran que acaba de realitzar. Un model d’atenció centrat en la persona, on els avis han de poder decidir sobre moltes de les coses que passen en la seva vida, trencant amb l’esquema clàssic de les residències, on la major part de coses que s’organitzen i com es duen a terme estan més pensades per a facilitar el treball dels professionals, reduir costos de les institucions o facilitar l’organització i gestió a nivell institucional….

Share this post

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *