Proves Cangur de Matemàtiques

Proves Cangur de Matemàtiques

El dijous dia 7 d’abril va ser el dia que la Societat Catalana de Matemàtiques va triar per fer les proves Cangur arreu de Catalunya. Aquest any, i com a novetat, els alumnes de 1r a 3r d’ESO van realitzar les proves al seu centre, però amb els mateixos enunciats i horaris per a tot Catalunya. L’EDN es va sumar a la iniciativa i a partir de les 11.10h es van fer les proves amb els alumnes separats per classes i cursos.

Mentrestant els alumnes de 4t d’ESO i Batxillerat, que voluntàriament van voler anar a les proves, feien els exàmens a Manresa.Per a tots els alumnes  hi havia 30 preguntes que havien de resoldre en 5 quarts d’hora.

Les proves consten de tres tipus d’enunciats agrupats en tres nivells de dificultat (problemes de 3 punts, de 4 i de 5 punts).

Aquí us deixem un enunciat de 3 punts de 1r d’ESO:

” Quina de les opcions de resposta indica millor el dia i l’hora que serà quan hagin passat 2016 minuts després que un rellotge digital marqués 20:16 el dia 2 de febrer?

A) Encara serà el dia 2 de febrer

B) 3 de febrer, abans de les 12:00

C) 3 de febrer, després de les 12:00

D) 4 de febrer, abans de les 12:00

E) 4 de febrer, després de les 12:00

 I un enunciat de 4 punts de 2n d’ESO:

En lloc de multiplicar 25 × 84, en Martí s’ha equivocat i ha calculat 100 × 84. A partir d’aquest resultat, què hauria de fer per tal d’obtenir la resposta correcta?

A) afegir 75

B) multiplicar per 4

C) restar 75

D) dividir per 0,25

E) dividir per 4

Poseu-vos a prova…

Share this post

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *