Mentida: Care Santos visita l’EDN

Mentida: Care Santos visita l’EDN

La Care Santos ha vingut per 2n any consecutiu a la nostra escola per explicar-nos per què escriu i parlar dels seus llibres.

Aquest any, el públic va estar els alumnes de 1r d’ESO, que van conèixer de 1a mà la història de la Xènia, la protagonista del llibre Mentida (Premi Edebe, 2015): La Xènia és una jove estudiant de Batxillerat que com molts joves se sent controlada pels pares. És una bona estudiant i sol seguir les normes, fins que es deixa endur pel poder d’internet, de les emocions que desperta, del desig, i saber allò que és desconegut… és llavors quan coneix un noi, en Marcel i  a través de la lectura del llibre El vigilant en el camp de sègol , queda totalment enganxada d´ell. La Xènia s’enamora perdudament d’algú que no coneix i, això la porta a canviar la seva actitud davant la vida: comença a dir mentides a casa, deixa de banda els estudis. Viu obsessionada per conèixer el Marcel… un noi que la té molt intrigada per tot els enigmes que l’envolten: no té mòbil, fa uns horaris molt estranys, pels minsos missatges que li envia…

Llavors descobreix que el Marcel l’ha enganyat (no us direm com, i així haureu de llegir el llibre) i ho confessa als seus pares, perquè tot és en realitat una gran mentira. Emocions, sentiments…

Aquí us deixem el comentari de la Laura Paz i la seva experiència amb el llibre i amb la visita de l’autora:

Per començar el llibre ja em va agradar molt, així que esperava amb moltes ganes la xerrada. La Care Santos ens va aclarir moltes coses: com es va inspirar, la seva vida en el món dels llibres i fins i tot ens va comentar la seva estada en una presó de menors, on en va treure molt profit per a redactar el llibre “Mentida”. S’explicava molt bé i va respondre a totes les preguntes que li vam fer. Personalment, em va agradar molt aquella estona.

.

Share this post

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *