Gossos de rastreig: xerrada a l’EDN

Gossos de rastreig: xerrada a l’EDN

Divendres passat, dia 17 de novembre, van venir a l’EDN els responsables d’EIRE, l’Equip de Resposta Immediata en Emergències, unitat que depèn de la Creu Roja Espanyola.

Aquesta unitat és especialment útil per a  localitzar a persones perdudes en diferents situacions:  enterrades per runes, fang, llot o neu. L’any 1984, es crea el grup de rescat i salvament “Els Tres Pins” de Balsareny i no és fins al 1986 quan el grup és operatiu i disposa de 6 gossos ensinistrats per a aquesta tasca. En un inici, aquest grup no tenia vinculació amb la Creu Roja.

Arran d’ensinistrar als dos primers gossos que va tenir Creu Roja a Gironella dedicats al salvament ( Red i Cross ), es va crear un vincle de col·laboració que al 1994 es va formalitzar amb la signatura d’un primer projecte entre les dues entitats. A l’any 2000 aquest projecte s’amplia passant a ser part activa i directa com grup de voluntaris integrat totalment dintre de Creu Roja a Catalunya.

Si us interessa veure tot el procés d’entrenament d’aquest tipus de gossos podeu anar a la notícia completa al blog d’Integració Social.

 

Share this post

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *