Sabates vermelles contra la violència masclista

Sabates vermelles contra la violència masclista

Divendres 25 de novembre és el dia internacional contra la violència masclista. Des de l’Ajuntament de Navàs s’han organitzat diversos actes per commemorar aquest dia i fer-lo conèixer als ciutadans. És per això que s’ha demanat ajut a les escoles i els nostres adolescents han treballat el tema des d’un concurs de manifestos fins a portar sabates per pintar de vermell.

Aquesta iniciativa neix a Ciudad Júarez, a Mèxic, en un indret del món on es cometen més assassinats de dones. Allà, l’artista mexicana Elina Chauvet hi va començar l’any 2009 una iniciativa artística que de mica en mica s’ha expandit pertot arreu. El seu muntatge és una obra d’art col·lectiva en què s’escampen sabates de color vermell a terra. N’hi ha de tota mena: sabates de taló, sandàlies, calçat esportiu, botes… i cada peça representa la seva propietària, una dona que ja no hi és.

zapatos-rojos

L’acte es clourà amb la lectura d’un manifest a 3/4 d’1 del migdia a la Plaça de l’Ajuntament.

Share this post

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *