Xerrades Marató TV3

Xerrades Marató TV3

Aquesta setmana els alumnes d’ESO i Batxillerat estan rebent les xerrades sobre la marató que cada any organitza TV3 amb l’objectiu de mentalitzar la població sobre la importància de les seves aportacions econòmiques per millorar l’estudi i el tractament de malalties.

Aquest any la Marató està destinada al tractament de l’ictus i les lesions medul·lars. L’ictus és una pèrdua sobtada de les funcions cerebrals causada per un accident vascular. A Catalunya, és la primera causa de mort en les dones i la tercera en els homes. Tot i sobreviure a l’ictus, un 45% de les persones afectades tindran una discapacitat –motora, sensitiva, cognitiva, de la parla o de la comprensió– amb greus repercussions en la qualitat de vida.

L’altre tema és el de les lesions medul·lars traumàtiques que afecten àrees del cervell responsables del moviment, de les sensacions i les percepcions, de les emocions i la conducta, així com de l’atenció, la memòria, el llenguatge i la intel·ligència.

La marató de TV3 es durà a terme el diumenge 18 de desembre i des de l’escola i hem participat tant amb aquestes xerrades divulgatives com en la realització de cartells per al concurs que TV3 organitza sobre aquest tema.

Share this post

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *