Sortida a la Plaça del Diamant

Sortida a la Plaça del Diamant

Els alumnes de Batxillerat van disfrutar, sí, sí, disfrutar de la sortida que vam fer a Barcelona divendres passat.

Ens van dividir en dos grups i vam fer dos recorreguts: Per una banda, la Plaça del Diamant i tots els entorns de la novel·la (la casa de la Colometa, la pastisseria, la botiga de l’adroguer, el mercat…) i per l’altra una visita guiada al refugi antiaeri de la Plaça del Diamant. Un refugi que va ser construït pels veïns del barri i que va ajudar-los a escapar de les bombes que van causar, en 3 anys  entre 880 i 1.300 morts i entre 1500 i 2000 ferits entre la població civil. Les xifres oficials de l’Ajuntament de Barcelona van assenyalar 875 morts (d’ells, 118 nens), més de 1500 ferits, 48 edificis destruïts i 78 greument danyats. Vam baixar 15 metres i vam aprendre que als refugis no es podia parlar ni de política ni de religió, i que per evitar mals majors, estava prohibit baixar menjar o alcohol.

Una construcció que ens va agradar de veure, però que esperem que es quedi només en un record del passat que no s’ha d’utilitzar mai més.

Share this post

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *