Martí Escobet, un exalumne al Camerun

Martí Escobet, un exalumne al Camerun

El Martí és un exalumne del CFGS de Robòtica i d’Electrotècnia a l’EDN del 2012 al 2015. Ara viu a  Massangam, una ciutat a la regió Oest de Camerun, col·laborant com a cooperant (tècnic) en un hospital, alguns centres de salut i orfenats de la zona.

Ajudar aquests països,  en vies de desenvolupament, és una tasca molt complexa. Per fer-ho , cal identificar les necessitats reals de les majories socials de la zona, prioritzar les àrees d’intervenció i coordinar els recursos humans i tecnicomaterials necessaris per complir els objectius. També cal ser conscient que moltes vegades, tot i treballar correctament , no s’obtenen els resultats esperats.

En Martí ens comenta la situació dels hospitals. Ens diu que a l’hospital comarcal de Massangam hi ha 50 llits, un quiròfan, consultes externes, 2 metges i 3 infermers titulats. La resta de personal,  que són uns 15, no te cap titulació. No hi ha aigua corrent i  moltes vegades es fan operacions quirúrgiques sense llum. També ens comenta que sovint hi ha gallines dins les habitacions.

També ens comenta que per la seva formació de tècnic els ha ajudat a organitzar tot el garbuix de cables i connexions sense borns, els  endolls mascles amb cables connectats directament… les línies sense protegir…. i que tot això era un perill!

Malgrat tot, el Martí vol destacar la felicitat dels seus habitants, que amb molt pocs recursos i diners, són capaços de gaudir de la vida de cada dia.

Gràcies Martí per compartir aquesta experiència amb la teva antiga escola. Una abraçada i ànims en aquest voluntariat.

Share this post

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *