Estadística a 3r i 4t d’ESO

Estadística a 3r i 4t d’ESO

Els alumnes de l’aula de reforç de 3r i 4t d’ESO, aprofitant que estaven estudiant el tema d’estadística des de l’assignatura de matemàtiques varen voler descobrir el total de  nens i nenes que hi ha en tota l’ESO, així com el nombre de germans i germanes que té cada alumne/a.

El primer que van fer, va ser passar per totes les aules a comptar quants nens i nenes hi havia per grup classe i aprofitaven també per demanar el nombre de germans/es.

Amb els resultats en mà, els alumnes van passar a fer uns gràfics estadístics. Un cop acabats aquests gràfics, van fer-ne un amb el total de tots els nenes i nenes de l’ ESO i un altre amb el total de germans i germanes de tot l’alumnat.

Finalment de forma grupal en van treure les següents conclusions:  el grups més destacats per la quantitat de nenes són els de 1r, 2n i 4t d’ESO mentre que el grup de 3r d’ESO destaca per la quantitat de nens. De totes maneres mirant el gràfic final de tota l’ESO els alumnes varen comentar que no hi havia una gran diferència entre el nombre de nens i de nenes que hi ha a l’escola.

Pel que fa el nombre de germans, es va detectar que el què més predominen són els alumnes que només tenen un germà o germana.

Share this post

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *