Projecte 1r d’ESO: Sabónetedn.fem sabó

Projecte 1r d’ESO: Sabónetedn.fem sabó

Aquest dijous la Mireia Vidal ens va fer una visita relacionada amb el nou projecte de 1r d’ESO. Va explicar i demostrar al nostre alumnat tot el que els hi feia falta per endinsar-se en el tema del sabó. La Mireia és graduada en Història per la UB, és també ex-alumna de l’escola i actualment treballa com a tècnica de cultura, memòria històrica i patrimoni a l’Ajuntament de Navàs.

En la primera part els va explicar quins són els diferents tipus d’ingredients i materials que necessiten per fer sabó. Van olorar diferents plantes (que donen olor al sabó), van provar i olorar diferents olis (que són material base per fer el sabó) i també van veure diferents tipus de colorants naturals (que són els que donen el color al sabó).

Després de l’explicació en la segona part de la xerrada els propis alumnes van fer sabó. Es van posar guants, davantals i van agafar els estris, per mica en mica anar produint el sabó. Sosa, aigua, oli, cera d’abella, … Van barrejar, escalfar, deixar refredar, tornant a barrejar i en menys del què es pensaven ja tenien el sabó al motllo! Ara només els quedar esperar uns dies perquè solidifiqui i aviat veure el resultat.

Share this post

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *