Continuem la Memòria Històrica a 1r de Batxillerat

Continuem la Memòria Històrica a 1r de Batxillerat

Aquest curs és ja el 3r que l’EDN dedica a conscienciar els alumnes que fan 1r de Batxillerat sobre el tema de la memòria històrica i el passat que va viure els nostres avantpassats.

Enguany no hem baixat a les trinxeres de la zona de l’Ebre sinó que l’escenari triat ha estat tota la Catalunya Nord: Prades, Elna, i la platja d’Argelers. És l’escenari de l’exili i com a tal se’ls ha explicat des de les classes, de dilluns a dimecres, i en directe en els llocs on els nostres exiliats van haver de refugiar-se.

Ha estat un treball intens on han pogut gaudir de les explicacions del Pep Castilla, professor d’història a l’institut Lluís de Peguera i col·laborador de l’associació de Memòria Històrica de Manresa; Jaume Casals, alcalde de Navàs; Marc Antoni Malagarriga, instigador de la creació del banc de l’ADN; Carles Seuba, realitzador del documental “El camí d’un protocol” i Agustí Santmiquel, fill d’un desaparegut en les múltiples fosses que encara hi ha escampades per les nostres terres. En la visita que han fet avui a Elna han tingut la sort de poder comptar amb la presència de l’Assumpta Montellà, historiadora i autora del llibre La maternitat d’Elna.

 

Share this post

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *