De tot Cor

De tot Cor

Aquest és el nom de l’entitat del Berguedà que ens ha vingut a fer un taller per a pares i mares sobre RCP, Reanimació Cardiopulmonar Bàsica i l’ús del DEA, desfibrilador.

La jornada va començar destacant la importància que la majoria de la població sigui conscient dels passos a seguir en el cas de trobar-se algú inconscient o veure com cau a terra desplomat.

En paraules del tècnic, primer ens hem d’assegurar que respira, perquè si és així vol dir que el cor batega. Acostar la nostra cara al pacient per sentir el seu alè i trucar a Emergències, 112, posant l’altaveu, perquè les mans les necessitem per fer el massatge cardipulmonar, en l’ordre 30 + 2, o sigui 30 compresions i 2 insuflacions. Aquest ritme el mantindrem fins que no arribin els serveis d’emergències si no disposem del desfibrilador, o bé el combinarem amb el que ens vagi indicant l’aparell DEA que tinguem a l’abast.

L’entitat De Tot Cor neix l’any 2016 al Berguedà amb la voluntat de crear una comarca cardioprotegida. Els 5 minuts posteriors a una parada són molt importants, i per tant, quanta més gent sàpiga què cal fer en aquests minuts, més protegida estarà la societat.

Iniciar la ressuscitació aviat i efectuar una desfibril·lació precoç (en 1-2 minuts) pot millorar en un 60% la supervivència.

Share this post

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *