Deures d’estiu

Deures d’estiu

Alguns alumnes han de fer quadernets i tasques per reconduir una mala nota d’ara el juny, d’altres han superat totes les matèries i només veuen la piscina o la platja com a fons.

Aquests dies als diaris veureu l’eterna lluita entre deures o no deures; quaderns d’estiu o no quaderns d’estiu… la decisió és ben vostra. Els nois i noies necessiten vacances després de l’any lectiu, però també som conscients que no podem deixar enrere tots els aprenentatges apresos al llarg d’aquest any. Què fem doncs? On trobem l’equilibri com a pares i docents? Nosaltres us hem de demanar que feu servir el vostre criteri a l’hora de gestionar lleure i una mica de record de l’escola.

Una bona opció és llegir. Els estudis diuen que els nens que llegeixen durant l’estiu tenen més fàcil  l’adaptació  al setembre. Llegir fa que endrecem el pensament, millorem l’ortografia (fixem la manera com estan escrites les paraules) i augmentem el lèxic. Convidem-los doncs a llegir: còmics, novel·les, guies de viatges… qualsevol gènere  és vàlid, però molt millor si ens deixem aconsellar a les biblioteques i llibreries. Gaudiu de la lectura, una tasca individual però que es pot convertir en una activitat familiar si tots ens hi posem.

Bona lectura!

 

Share this post

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *