Certificat eTwinning Quality Label

Certificat eTwinning Quality Label

Aquest juliol podem felicitar-nos per haver rebut l’eTwinning Quality Label.

Es tracta d’un segell de qualitat emès pels Programes Erasmus i eTwinning europeus en què es reconeix la tasca feta per l’escola, els seus estudiants i el professorat en aquests projectes.

El setembre del 2018 vam engegar un projecte eTwinning amb els dos grups de 2n d’ESO com a part de l’assignatura d’anglès i amb un tema basat en tradicions curioses europees.

Es tracta d’un projecte que vam compartir amb l’ISC di Cesa (Itàlia), i el vam dividir en dues parts. Durant el primer trimestre i bona part del segon, els alumnes de l’EDN, juntament amb els d’Itàlia (amb l’ajuda de la plataforma eTwinning), van fer una recerca conjunta d’informació sobre festivals, tradicions i celebracions europees que els semblaven curioses o diferents de les seves. Es van dividir la feina per grups i països: Finlàndia, Suècia, França, Portugal, Grècia i Regne Unit. Un cop feta la recerca, cada grup va crear un guió per tal de fer un vídeo per explicar aquestes tradicions.

Com que els alumnes són molt imaginatius, van sortir moltes idees i van explicar les celebracions de diferents formes: simulant la visita a un museu, un programa de televisió, amb titelles, entrevistes, presentacions digitals… Després d’editar i compartir  els vídeos amb els italians, vam passar a la segona part del projecte: les celebracions locals. Durant el tercer trimestre cada grup va fer un pòster digital sobre una tradició catalana/espanyola i vam agrupar diverses preguntes sobre aquestes en un Kahoot Game. Ho vam enviar tot als italians i ells van fer el mateix. Un cop rebuts els pòsters, els alumnes els van analitzar i després van poder jugar al Kahoot sobre les tradicions italianes.

Tot i que ens hauria agradat poder tenir més oportunitats de contacte amb els alumnes d’Itàlia i tenir ritmes de treball més similars, vam treure molt profit d’aquesta experiència per enriquir-nos a nivell cultural i també conèixer com treballen la llengua anglesa a d’altres instituts d’Europa.

Els alumnes de l’EDN van fer molt bona feina i per això els felicitem especialment pel Segell de qualitat!

Share this post

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *