Lectura manifest 1 d’octubre

Lectura manifest 1 d’octubre

Dilluns 1 d’octubre a les 12 del migdia des de Direcció vam llegir un manifest a tots els alumnes d’ESO i Batxillerat. A la tarda, tornàvem a llegir-lo per als alumnes de Cicles.

La nostra idea de manifest i d’acollida de l’escola és aquesta: L’EDN sempre ha estat una escola plural, cosa de la qual ens vanagloriem. Per plural entenem diversitat d’opinions, d’ètnies, de religions i de maneres de fer. Tothom té lloc al nostre centre, tothom que actuï amb un pensament altruista, de manera que miri per als altres tant com mira per a ell. És la nostra tasca garantir que tots els alumnes poden desenvolupar la seva personalitat en el marc de l’educació de les persones. Una educació que passa per continguts acadèmics, però també per fomentar el desenvolupament com a persones. Des de l’EDN no volem entrar en qüestions de pensament, en qüestions polítiques o en adoctrinaments. Amb la lectura d’aquest manifest només volem que tots aquells alumnes que vulguin, escoltin el que tenim a dir sobre la dignitat.

Per a nosaltres la dignitat vol dir només allò que diu el Diccionari de l’Institut d’Estudis Catalans. Dignitat vol dir respecte per a les persones. Per a nosaltres tothom es mereix aquest respecte, sigui quin sigui el seu pensament, i des de l’escola hem de garantir que els nostres alumnes són capaços de gestar aquest pensament i de tornar-se unes persones adultes, crítiques i preparades, per pensar allò que volen.

 

Share this post

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *