Xerrada sobre la figura de l’assitent personal

Xerrada sobre la figura de l’assitent personal

Aquesta setmana els alumnes del Cicle Formatiu de Grau Superior d’Integració Social han rebut la visita d’en Francesc que els ha explicat de primera mà la tasca d’assistent personal.

El Servei d’Assistència Personal és un servei de suport a la persona amb discapacitat física amb necessitat de tercera persona, per realitzar totes aquelles activitats que faria en absència de limitacions funcionals, permetent-li gaudir del màxim nivell d’autonomia en el desenvolupament del seu projecte de vida i facilitar-li l’exercici de l’autodeterminació.

En aquest servei és la pròpia persona amb discapacitat qui decideix quan, com i en quines activitats de la seva vida farà ús d’aquest suport, així com quina persona contracta com a assistent personal.

Tot això comporta un servei molt flexible, adaptat a les necessitats canviants de suport i que prioritza la llibertat de decidir, la independència i la capacitat d’improvisació per part de la persona amb discapacitat.

L’assistència personal està orientada a cobrir les necessitats personals en qualsevol àmbit de la vida d’una persona. Les accions que pot cobrir són molt diverses i vindran determinades pel projecte vital de la persona que la rep.

Les accions en què un assistent personal dóna suport estan relacionades amb la higiene personal, l’alimentació, les relacions socials, la família, l’educació, la formació, el treball, la participació ciutadana, el lleure o d’altres.

Share this post

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *