4t ESO: Taller Suport Vital Bàsic

4t ESO: Taller Suport Vital Bàsic

Un dels objectius de l’EDN és que en acabar 4t d’ESO, tots els alumnes hagin fet la formació en Suport Vital Bàsic.

Quan algú del nostre entorn ha patit una aturada cardiorespiratòria (per exemple, algú que està estès a terra, algú que està fent esport i de cop cau desplomat… hem d’actuar amb rapidesa. EL motiu és que siningú fa res, o sigui, qui està present “només” truca a l’ambulància i s’espera que arribin els sanitaris i comencin a fer maniobres, les possibilitats de supervivència d’aquesta persona són d’un 2%. En canvi, si tot va rodat i qui està present sap reconèixer l’aturada, avisar ràpidament al 112, demanar un desfibrilador extern automàtic o DEA (i algú sap i s’atreveix a connectar-lo,  seguir les instruccions i desfibril·lar si cal) i l’ambulància arriba de pressa i es poden fer aviat també les cures postresuscitació, les possibilitats de supervivència poden augmentar fins a un 40%

Pensem que és important que tots els adolescents coneguin la tècnica, i per això ve un agent extern a ensenyar-los com s’ha de fer. Segurament no tots recordaran les indicacions, però sí que sabran què no cal fer o com demanar ajuda.

Share this post

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *