L’EDN seleccionada per formar part del projecte STEAMcat

L’EDN seleccionada per formar part del projecte STEAMcat

Estem molt contents d’anunciar-vos que l’EDN ha estat una de les 50 escoles seleccionades de tot Catalunya per formar part del programa STEAMcat de la Generalitat de Catalunya.

L’objectiu d’aquest programa és generar i potenciar l’interès de l’alumnat d’ESO vers les ciències, la tecnologia i les matemàtiques, així com  incrementar la presència de dones i de l’alumnat socialment desafavorit en els estudis i professions STEM.
Els objectius del Programa d’innovació pedagògica STEAMcat són els següents:

  • Augmentar les vocacions cientificotecnològiques i matemàtiques especialment en dones i contextos socials desafavorits.
  • Reforçar el procés d’orientació de l’alumnat envers als estudis i professions de l’àmbit STEM en termes d’equitat i en totes les etapes educatives.
  • Millorar l’habilitat per entendre i interpretar un món cientifictecnològic i matemàtic.
  • Millorar la percepció social de les àrees STEAM.
  • Millorar l’actitud personal cap a l’aprenentatge de les àrees cientificotècniques i matemàtiques, en el conjunt de l’alumnat des de l’educació infantil fins a batxillerat.
  • Incrementar l’aplicació de metodologies d’aprenentatge transversal, generadores i vehiculars de coneixement compartit entre els diferents àmbits científic, tecnològic, artístic i matemàtic que fomentin el pensament crític i la creativitat.
  • Promoure la creació d’aliances entre els centres educatius, els agents de l’àmbit cientificotecnològic i l’entorn proper mitjançant la realització d’activitats relacionades amb problemes socialment rellevants.
  • Compartir la investigació com a docents i la pràctica reflexiva entre els membres de la comunitat STEAMcat.

L’EDN aposta sempre per les noves tecnologies i per innovar en els àmbits matemàtics o tecnològics. Ara es tracta de sistematitzar-ho i donar publicitat a tot allò que com a centre ja fa temps que fem.

Share this post

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *