CFGS d’Integració Social: Visita Ampans i Centre de Disminuïts Físics del Bages

CFGS d’Integració Social: Visita Ampans i Centre de Disminuïts Físics del Bages

El grup de primer del CFGS d’Integració Social van visitar AMPANS, on els van fer una explicació general de la fundació, tots els serveis, projectes, programes, dispositius… que té o que porta a terme. Després van visitar la Residència Julio Payàs i, finalment, van fer una breu visita al Garden.

També van visitar  el Centre de Disminuïts Físics del Bages, d’Althaia. Aquest centre és una residència per a persones de menys de 60 anys a l’ingrés que, degut a una malaltia o accident greu, han vist disminuïdes de forma molt important les seves capacitats físiques.

Situat al complex de la Clínica Sant Josep, aquest centre acull persones joves (menors de 60 anys en el moment del seu ingrés) que presenten greus mancances físiques i precisen un servei substitutiu de la llar de forma continuada, així com teràpia rehabilitadora de manteniment.

La seva coordinadora, Rosa Zamora, ens va explicar molt detalladament els aspectes més importants del servei. Després vam fer una visita a les instal·lacions i vam poder conèixer alguna de les persones que hi viu.

Vam poder parlar i escoltar conceptes molt interessants, com l’ACP atenció centrada en la persona, l’empoderament, la presa de decisions, el respecte, la projecció social…

 

Share this post

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *