Retorn a l’EDN: Patriciu Nista

Retorn a l’EDN: Patriciu Nista

El passat divendres els alumnes del  Cicle Formatiu de Grau Mitjà  d’Informàtica van rebre la visita del Patriciu Nista. El Patri, ex-alumne de CFGM i CFGS d’informàtica els va explicar com va ser el seu pas per l’escola i els va donar consells en com encarar el curs.  Els va explicar que a l’estiu va començar a treballar a Barcelona i gràcies a la feina s’ha pogut independitzar i tenir llibertat econòmica.

A la zona de Barcelona hi ha molta demanda d’informàtics i diu que amb eines com el Linkedin li van arribant setmanalment dues o tres ofertes de feina. Això indica que el sector té molta demanda i que cal estar preparat per donar resposta a les empreses. Moltes de les empreses no busquen un perfil de treballador que ho sàpiga tot sinó una persona que sigui capaç d’espavilar-se, analitzar els problemes i escollir la millor solució a aquests.

Va recomanar als alumnes treballar durant els seus estudis ja que el lloc del treball els fa adonar-se de que el que s’explica a classe els és útil i per tant se li dóna més valor.

Del seu pas per l’EDN va ressaltar que moltes de les coses que va aprendre li serveixen per aplicar a l’empresa i que recorda especialment aquelles activitats més “frikis” on preparaven una LAN Party i el fet que si tenies inquietuds el professor t’orientava i et donava material per seguir avançant en aquelles preferències informàtiques.

Després d’explicar la seva experiència personal i recorregut els va explicar quines tasques portava a terme a l’empresa on treballa anomenada nixi1. Allà està col·laborant en l’elaboració d’un sistema que és capaç de buscar bitllets d’avió o reservar l’estància d’un hotel, escrivint què és el que busques al Telegram. Després d’escriure al Telegram literalment “Vull dos bitllets d’avió per anar de Barcelona a París per demà” el sistema de nixi1 ha respost al cap d’un minut amb un llistat de vols ordenats per preu i amb 4 clics ja tens comprat aquell bitllet d’avió.

Els va explicar què és un desenvolupador de Frontend, de Backend o un Fullstack i els va ensenyar una mica les tasques que realitza en el projecte on treballa. Va ser bona experiència pels alumnes actuals ja que els pot servir per veure quin pot ser el seu camí els pròxims anys.

Share this post

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *