1r de Batxillerat: Memòria històrica

1r de Batxillerat: Memòria històrica

Un curs més el nostre centre dedica una setmana a conscienciar els alumnes que fan 1r de Batxillerat sobre el tema de la memòria històrica i el passat que va viure els nostres avantpassats.

Aquest any continuant amb el nou camí que vam obrir el curs passat em tornat ales terres de la  Catalunya Nord: Rivesaltes, Elna, i la platja d’Argelers. És l’escenari de l’exili i com a tal se’ls ha explicat des de les classes, de dilluns a dimecres, i en directe en els llocs on els nostres exiliats van haver de refugiar-se.

Ha estat un treball intens on han pogut gaudir de la presentació del llibre Silencis. República, guerra civil i repressió franquista a Navàs (1931-1945)  directament d’un dels seus autors, l’Ester Llobet,  de les explicacions del Jaume Casals, alcalde de Navàs i de  la doctora Carme Barrot sobre Banc ADN i fosses comuns En la visita que han fet avui a Elna han tingut la sort de poder comptar amb la presència de l’Assumpta Montellà, historiadora i autora del llibre La maternitat d’Elna.

Share this post

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *