2a Jornada Industrial a l’EDN

2a Jornada Industrial a l’EDN

El Dijous dia 11 d’abril vam celebrar a l’EDN la 2a jornada amb empresaris del món de la metal·lúrgia i l’electricitat, adreçada als nostres alumnes de Cicles Formatius i Formació Professional.

La Jornada va gaudir de la presència del Robert Molas, responsable d’Aplitech; Vicenç Mauri, fundador de Matribages; Jordi Riera i Yuri Gómez, d’Avinent; Rafael Sánchez de MEINSA; Dani Vendrell, de DENT i Francesc Belmar i Ramon Villaró de Technic22.

A tots ells se’ls va preguntar “Quin futur esperava als nostres alumnes per trobar feina en el món de l’empresa”. Volem destacar que 5 dels 8 empresaris que va formar part de la taula rodona eren exalumnes del centre, que van donar molt valor a la formació i especialment a la formació professional que combina els estudis amb les pràctiques, donant especial rellevància que moltes vegades l’empresa on els alumnes van a fer pràctiques, si aquests demostren una bona aptitud i actitud, ja se’ls queda com a treballadors. També van destacar el fet que la ràtio d’alumnes que cursa CFGM i CFGS és molt inferior a la demanda d’operaris de les empreses, i que per tant, els Cicles són una molt bona opció acadèmica.

Jordi Riera va destacar especialment el fet que a ningú li regalen res, i que per tant les oportunitats hi són, però se les ha de buscar cadascú. També van destacar les dificultats de ser empresari en el món actual, tant per la burocràcia com per la competitivitat en el món empresarial. A part, van destacar la formació EDN, i el fet que per exemple van recomanar al professorat que ensenyessin un nou programa als seus alumnes i que dos anys més tard, quan exalumnes EDN van començar a treballar a la seva empresa, ja estaven formats en aquest programa.

Aptitud i Actitud… les paraules de les quals depèn el futur de molts alumnes.

 

Share this post

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *