Curs navette

Curs navette

Començar curs a l’EDN vol dir moltes coses diferents, moltes sensacions i molts dies per compartir ensenyaments.

Començar curs a l’EDN a Educació física vol dir fer la curs navette, sí o sí. Per als professors que no som de la matèria vol dir el “pi… pi…. pi” que va marcant els tempos; per als alumnes que la fan vol dir un esforç físic important després d’haver parat de fer exercici durant l’estiu.

La curs navette serveix per comprovar la resistència de cada alumne. En la prova, els alumnes es desplacen d’una banda a l’altra de la pista, en una distància de 20 metres, i van fent un canvi de sentit al ritme del senyal sonor (el famós pi… pi… pi). Aquest senyal es va accelerant progressivament a mesura que la prova avança en el temps. Quan l’alumne para de córrer es mersura la seva resistència cardiorespiratòria i a la vegada també pot ser qualificat com a exercici aeròbic, perquè la seva intensitat fa que es mesuri el cansament que provoca fer l’exercici.

 

 

 

Share this post

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *