Els misteris de Leonardo

Els misteris de Leonardo

Aquest és el tema del projecte que fan els alumnes de 3r d’ESO. Es tracta d’un descobriment de la figura d’aquest pintor, inventor, arquitecte, botànic, científic, escultor, filòsof, enginyer, escriptor…

Ja veieu que la llista de noms que podem aplicar-li és immensa, i per això vam considerar que era un bon motiu d’estudi per part dels nostres alumnes. Mica en mica aniran treballant aquesta figura i els seus ginys, dibuixos, etc.

Leonardo és un renaixentista molt avançat al seu temps al qual cal atribuir ginys i enigmes que han estat reproduïts per exemple al llibre o pel·lícula El codi da Vinci, de Dan Brown, i que els alumnes descobreixen a través dels criptex.

Un críptex és un cilindre que justament apareix en aquest llibre i que serveix per amagar secrets en un papir al seu interior. La manera d’accedir a l’interior és coneixent la contrasenya dels números o lletres que l’envolten. Quan s’alinien correctament es pot accedir a l’interior (si no es fa així, es buida el líquid de l’interior que esborra el contingut del paper). Els nostres alumnes ben aviat en seran uns experts…

 

 

 

Share this post

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *