Sant Pere de Casserres: 2n d’ESO

Sant Pere de Casserres: 2n d’ESO

Els alumnes de 2n d’ESO van fer la tradicional sortida al monestir romànic de Sant Pere de Casserres.

Aquest monestir se situa a la comarca d’Osona i té unes vistes excepcionals del pantà de Sau. La seva història és ben curiosa: diu la llegenda que la família noble dels vescomtes de Cardona va tenir un fill, que tres dies després de néixer va parlar. Va dir que només viuria trenta dies i que, un cop mort, el seu cos fos posat dins una arqueta tancada, que es carregués sobre una mula i que es deixés a l’animal anar cap on volgués. Allà on s’aturés s’hi hauria de construir un monestir sota l’advocació de sant Pere.

Més de mil anys després, damunt d’una cinglera i envoltat de les aigües del pantà de Sau, trobem el monestir de Sant Pere de Casserres, un dels conjunts monumentals més importants de l’arquitectura romànica catalana. Aquest monestir, l’únic de l’orde benedictí a la comarca d’Osona conserva encara l’estructura original del segle XI, cosa que fa molt fàcil d’entendre com era la vida dels monjos que l’habitaren.

La visita guiada ha fet que els nostres alumnes es facin una bona imatge tant de l’època com de l’arquitectura i pintura romàniques.

 

Share this post

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *