Xerrada “La sexualitat en els adolescents. Parlem-ne”

Xerrada “La sexualitat en els adolescents. Parlem-ne”

Els pares de l’escola van manifestar interès per conèixer com parlar de sexualitat amb els seus fills, i per això l’EDN va organitzar una xerrada amb la senyora Diana Pinzón.

La Diana va dur a terme una amena xerrada en què va donar alguns consells als pares, per exemple que podem responsabilitzar de la llista setmanal d’anar a comprar als nostres fills. Per què? Doncs perquè així hauran de fixar-se en quins iogurts agraden a la iaia o quina llet beu el pare. També hauran de conèixer els costums de casa i comprar la verdura si sopem això. És una manera de donar-los responsabilitats; d’obligar-los a parar atenció en tasques quotidianes i que mica en mica entenguin què els agrada a ells i què volen els altres, que no sempre és el mateix i que dona amplitud a la paraula Consentiment. Consentiment a comprar segons què, però consentiment després per ser capaços d’entendre quan algú ens diu que NO vol tenir relacions.

Un altre dels consells que ens va donar és que no ens fixem en la idea del plaer que es transmet a les pel·lícules o per xarxes. El plaer és també una abraçada de bon matí als nostres fills, i això els prepara després per a ser éssers amb capacitat de rebre i donar plaer.

També va insistir en la idea que hem de permetre als nostres fills que tinguin la llibertat d’experimentar i de parlar amb nosaltres, però els pares també tenim un espai i una llibertat que ells han de respectar, perquè la llibertat d’una persona acaba on comença la d’una altra. Hem de poder parlar de tot amb els nostres fills, i si es neguen a fer-ho, els podem dir que tenim el “carnet” de pares o “mares” i que això ens dona dret a fer-los un discurs de 10 minuts sobre allò que pensem que han o no han de fer.

També ens va deixar un link per parlar d’aquests temes amb els nostres fills, del Ministerio de Igualdad, amb un munt d’explicacions i recursos:

Us deixem el pdf. per descarregar:

http://salutsexual.sidastudi.org/resources/inmagic-img/DD47764.pdf

 

 

Share this post

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *