Com es juga a la Boccia?

Com es juga a la Boccia?

Dimarts 3 de març els i les alumnes de 3r d’ESO que participen de l’optativa “El joc, un recurs per a aprendre” van rebre la visita d’un grupet provinent del Centre ocupacional La Llum d’AMPANS. Ens van venir a explicar i mostrar què és i com es juga a la boccia. La visita va formar part del projecte “Boccia inclusiva” que AMPANS ofereix a escoles, instituts, entitats…
La Boccia és una modalitat esportiva similar a la petanca en la qual participen persones amb mobilitat reduïda, paràlisis cerebral o altres limitacions motrius.
És un esport reconegut internacionalment que forma part dels jocs paralímpics. Es pot jugar individualment, per parelles o per equips de tres jugadors (3×3). L’objectiu és llençar les pilotes al més a prop de la blanca.
Boccia inclusiva és un projecte que neix l’any 2015 i que fomenta la inclusió social de joves amb discapacitat física i intel·lectual d’Ampans, els quals ensenyen aquest esport paralímpic.
A l’EDN, primer ens van fer una explicació general, les normes bàsiques del joc, la finalitat d’aquest… i després, al gimnàs, vam poder fer una petita competició amb equips mixtos amb membres d’Ampans i de l’EDN.
Volem donar les gràcies a l’entitat, Ampans, i a tot el grup de persones que van venir a fer-nos l’activitat per la seva predisposició, ganes i bon fer.

 

 

Share this post

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *