Shakesperean sonnets about Coronavirus

Shakesperean sonnets about Coronavirus

En motiu de l’aniversari de la data de la mort de William Shakesperare, el 23 d’abril, els alumnes de 3r d’ESO han preparat un treball literari.

Els alumnes han analitzat els sonets d’aquest autor i s’han familiaritzat amb la seva estructura: “3 quatrains and 1 couplet” amb rima ABAB CDCD EFEF GG i cada vers amb 10 síl·labes. Shakespeare va donar nom a aquest tipus de rima ja que en anglès un poema que segueix aquesta estuctura s’anomana “Shakespearean sonnet”.

A partir d’aquí, els alumnes han hagut de ser creatius i escriure un Shakespearean sonnet sobre el Coronavirus i la situació  que estem vivint. La majoria han aconseguit seguir l’estructura i la rima, però imitar també la mètrica ja ha estat més difícil! La veritat és que han sortit resultats molt xulos i originals! N’hi ha de més còmics, altres de més tràgics…  i després de llegir-los tots els alumnes han votat el que creien que era millor  quant a rima, originalitat i correcció lingüística. Els guanyadors de les dues classes han estat el Bernat Sivill (3r A) i Gerard Garcia i Berta Prat (3r B).

Des del Departament d’anglès diuen  que ha estat una activitat molt enriquidora, i que els ha ajudat no només a saber una mica més sobre Shakespeare (la literatura a l’assignatura d’anglès de vegades potser la deixem massa en segon pla…) sinó també a guanyar vocabulari, ja que trobar les paraules exactes per a la rima no és bufar i fer ampolles…
Els alumes han anat penjant els poemes a les següents pàgines (alguns encara els han d’acabar…):

Share this post

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *