Entrevistem el Sr. Salvador Busquets, alcalde de Navàs

Entrevistem el Sr. Salvador Busquets, alcalde de Navàs

Quan vam entrevistar l’alcalde vam fer-li preguntes que alumnes i professors havien preparat prèviament. Primer de tot els alumnes van voler saber l’afectació de la COVID-19 en un poble com Navàs.

Salvador Busquets ens va dir que a Navàs hi havia hagut 107 casos confirmats, però que segurament aquesta xifra s’havia de multiplicar per 2 o 3 perquè a molta gent no se li havia pogut fer la prova PCR. També ens va dir que aquesta mitjana corresponia a un 5% de la població i que això entrava dins els varems normals per a un poble.

Els nostres alumnes també van voler saber com s’apliquen les mesures de contenció i ens va dir que tota la normativa ha de seguir el que publica el BOE en el seu Decret 463/2020 amb les consecutives modificacions. També ens va dir que al començament del confinament s’havia hagut d’avisar sovint a alguns joves menors per trencar aquest confinament i que ‘havien imposat 12 sancions, tot i que ara aquest xifra ja havia disminuït molt amb la flexibització de les mesures.

Preguntant-li sobre la piscina, ens va dir que ben aviat s’obriria per a esportistes federats i que més endavant pensava que sí que es podria obrir a la població perquè sembla que en l’entorn del clor el virus no prospera. Vestuaris i dutxes sí que hauran d’estar tancats.

Als nostres alumnes també els preocupava la gestió de la Festa Major i el Sr. Busquets ens va dir que era complicat si tenim en compte que s’ha suspès, fins i tot, la Patum proposada per al setembre, però que volien de mirar de fer alguna cosa durant el mes de juliol per donar una mica d’ambient festiu al poble, sempre seguint la normativa de seguretat.

Finalment ens va confirmar que si com a escola necessitàvem d’algun espai municipal per poder desenvolupar la nostra activitat lectiva durant el setembre tindríem la seva ajuda.

Un bon resum de les inquietuds dels nostres joves que van ser resoltes de forma molt convenient i entenedora per part del sr. alcalde.aber tot això d’un alcalde i vam entrevistar-lo al “Bon Dia”. Des d’allà, diversos alumnes, professors i ciutadans ens havien facilitat preguntes que volien saber.

Share this post

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *