Bon dia amb el senyor Josep M. Mañé

Bon dia amb el senyor Josep M. Mañé

Josep M. Mañé és el president de la Federació Catalana de Motociclisme, i gràcies a la seva relació amb Montgai, el poble de l’Anna Solé, vam aconseguir-ne una interessant entrevista.

El Josep M. ens va comentar que Catalunya és un cas excepcional ja que en els últims 25 anys ha aconseguit tenir 33 campions del món en les diferents categories de motos.

Mañé és d’Esplugues i destaca que allà és la població de la Fàbrica Montesa, que va ser un punt de referència per a ell i el món del motocròs. Després es va relacionar per temes familiars amb Montgai, el poble on es feia el campionat del món de 125cc i va començar a treballar en el món de les motos. A nivell amateur ens va comentar que havia participat al Campionat de Catalunya d’Enduro i que va perdre la 1a posició a Gironella.

Poc després ens explica la seva feina, ell ha estat el cap de cronomentatge al circuit de Catalunya des de la seva inauguració el 1991 i fins al 2003. Ens diu que és una feina poc coneguda, però que ara hi ha escoles d’automoció que ja l’ensenyen com a assignatura.

Parla també sobre diferents pilots de casa nostra i reconeix l’esforç que deu fer el Guillem Farrés per compaginar estudis i esport professional. Destaca també el pilot Marc Coma, d’Avià, i que ha arribat a ser el director general de KTM, la màxima professionalització per a un motorista.

Llavors té un record per a la gent de Navàs, el Manzano i l’Agustí Vall, al qual anomenaven el tigre de Navàs que ha deixat petjada en la seva filla, la Kate, que en aquests moments ja corre campionats nacionals. Ens diu que des de la Federació lluiten per aconseguir que les dones s’involucrin més en el món del motociclisme i que han fet cursets amb 24 participants per desenvolupar aquesta afició.

Els nostres alumnes van preguntar per la realització del Dakar al gener del 2021 i en Mañé ens va comentar que confia que es durà a terme i que els pilots de casa nostra ja l’estan entrenant.

Des de l’EDN volem agrair-li la xerrada i fer-nos una mica més coneixedors de tot aquest móm.

Share this post

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *