Bon dia amb el Sergi Boixader

Bon dia amb el Sergi Boixader

El Sergi Boixader és un exalumne nostre que va cursar Comunitat Audiovisual a la Pompeu Fabra que s’ha especialitzat en el món de la fotografia.

Un arxiu de més de 330.000 fotos, bàsicament de Catalunya i els Pirineus, l’han convertit en un referent en el món fotogràfic de revistes com el Descobrir Catalunya, Pirineos o en promoció del Consell de Turisme del Berguedà.

El seu aprenentatge passa sovint pel que ell anomena prova-error i amb la col·laboració de membres del Fotofilm Navàs on un membre aporta allò en què és més professional. Tot això, lligat al fet que mai té mandra de llevar-se fins i tot a les 3 del matí, fan que racons que hem vist des de sempre prenguin una nova perspectiva o una nova llum. Així va gestar, per exemple, el Descobrir Catalunya del Lluçanès. En aquests moments ens ha dit que treballa en un encàrrec d’aquesta revista per mostrar les 4 cares del Pedraforca.

Explica també que ell vol reproduir el que veu l’úll humà, perquè per exemple les fotos que fa de la Via Làctia estan editades per poder-ne contemplar la seva majestuositat.

Finalment destaca el projecte Mirades, un llibre digital i solidari, fet en col·laboració amb el Marc Currius, un fotògraf d’Arenys de Mar especialitzat en les fotos a la costa catalana. Des dels seus arxius van muntar un llibre per a recollir diners en el projecte #joemcorono per a la lluita contra la COVID-19 i van poder aportar més de 6.000€.

Actualment encara es pot comprar el llibre, al preu de 4€ a la web de FentPaís i el seu treball més recent, editat en paper, és la col·laboració en el llibre Llum i Llibertat amb fotografies dels cims de Montserrat il·luminats per la causa de l’1 d’octubre.

Sergi, moltíssimes gràcies per la teva especial mirada cap als nostres espais.

Share this post

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *