Bon dia amb el Marc Guitart

Bon dia amb el Marc Guitart

Marc Guitart és un navassenc que prepara professionals d’alt rendiment. En aquest cas ens parla de la seva tasca al Barça B de futbol.

Ens explica que enguany ja havien passat mitja temporada de partits i es situaven com a líders, però que la COVID va fer que se suspenguessin els partits i que ara s’ho juguen tot en Play off a Andalusia a finals de juliol. Partits on arribaran sense ni tan sols haver fet un partit amistós amb cap equip perquè les circumnstàncies no ho permeten.

Ens va parlar de les dificultats per les que han passat perquè els esportistes que tenen el seu cos com a mitjà de treball continuïn mantenint la forma física des de casa, ja que no tothom tenia un jardí o unes escales per continuar seguint el pla de treball que els marcaven. El Marc ens va explicar que ells adapten cada entrenament a la posició que el jugador ocupa al camp, perquè no fa els mateixos esprints un davanter que un central, per exemple. També ens va explicar que han fet servir de model la lliga alemanya, la Bundesliga, i que s’han adonat, per exemple que de 0,27 lesions per partit en una situació de lliga normal, s’ha passat a les 0,83 lesions per partit perquè el desgast físic ha estat molt més elevat en no poder entrenar amb normalitat.

Ens va comentar que la plantilla de jugadors del Barça B és de 20 jugadors i 3 porters, i que el cos tècnic el formen 16 professionals.  En la tornada a l’entrenament van començar amb tandes de 4 jugadors al camp i ara ja entrena tota la plantilla.

Finalment ens va comentar un fet rellevant per als possibles jugadors de futbol: l’any 2014 va guanyar el campionat d’Europa amb el Juvenil del Barça i en aquests moments ens va comentar que de tots aquells jugadors, només 5 continuen jugant professionalment a futbol.

Per tant, no tothom ha de ser un jugador de 1a categoria, però tots hem de disfrutar d’allò que fem.

Gràcies Marc per explicar-nos una mica més de tot aquest món professional.

Share this post

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *