2n ESOA: Projecte de treball de municipis

2n ESOA: Projecte de treball de municipis

Els alumnes de 2n ESO, grup A, han visitat aquesta setmana l’església de Sant Cugat del Racó.  És una de les activitats que desenvolupen en el Projecte de curs, on treballem els municipis de Balsareny, Navàs i Sallent.
Han estat dues hores fent la visita a l’església mentre els professors  s’han encarregat de grabar una vídeo de l’església i el seu entorn; fer fotografies de les característiques principals de l’edifici i recollir informació per emplenar una fitxa en la propera classe.
Sant Cugat del Racó és una església romànica única a Catalunya per tres característiques principals: la seva planta, que és de creu grega, i de la qual n’hi ha pocs exemplars a Catalunya.  Un cimbori cilíndric, únic a  Catalunya i la decoració llombarda, a base d’arcuacions cegues i lessenes especial a Sant Cugat, ja que aquesta decoració s’estén per tots els murs.
També ha estat un dia  per passar una estona a l’aire lliure i gaudir del paisatge i la companyia dels amics.
Les activitats a l’aire lliure són una bona manera de trencar la rutina escolar i mantenir totes les normes de seguretat que la pandèmia ens exigeix.

Share this post

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *