Murals per treballar els drets dels infants

Murals per treballar els drets dels infants

Les alumnes de 1r curs d’Educació Infantil han treballat aquesta setmana els drets dels infants, i per fer-ho han elaborat murals explicatius d’aquests drets i de com són defensats o vulnerats en la nostra societat.

Els drets dels infants són aquells drets que tenen els nens i els adolescents pel sol fet d’haver nascut. Aquests drets són innats, irrenunciables, inalienables i imprescindibles per a tenir una bona infància i, per tant, esdevenen obligatoris.

La primera declaració dels drets de l’infant va ser la Declaració de Ginebra de 1924 i fou redactada per Eglatyne Jebb, fundadora de l’organització Save the Children. L’any 1959 les Nacions Unides van aprovar una Declaració que incloïa 10 principis contemplats en la Declaració Universal de Drets Humans però no era suficient per a protegir els infants perquè no era obligatòria. Després d’anys de negociacions amb governs, líders religiosos, ONGs i altres institucions, el 20 de Novembre de 1989 es va aprovar el text final de la Convenció sobre els Drets de l’Infant.  La Convenció es va convertir en llei l’any 1990 i fou signada i acceptada per 20 països.

Alguns dels drets que apareixen a la Declaració dels drets dels Infants són:

  1. Dret a la igualtat, sense distinció d’ètnia, religió o nacionalitat.
  2. Dret a una protecció especial que asseguri un creixement mental i social sa i lliure.
  3. Dret a un nom i a una nacionalitat.
  4. Dret a una alimentació, habitatge i atenció mèdica adequats.
  5. Dret a una educació i atenció especials per als infants amb diversitat funcional.
  6. Dret a la comprensió i l’afecte per part de les famílies i de la societat.
  7. Dret a l’educació gratuïta. Dret a divertir-se i a jugar.
  8. Dret a una atenció i ajuda preferents en cas de perill.
  9. Dret a la protecció contra l’abandonament i l’explotació en el treball.
  10. Dret a rebre una educació que fomenti la solidaritat, l’amistat i la justícia entre tothom.

Share this post

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *