TALLER DE SUPORT VITAL BÀSIC

TALLER DE SUPORT VITAL BÀSIC

La setmana passada, els grups de 4t d’ESO i Batxillerat van dur a terme el taller de suport vital bàsic. Els principal objectiu del taller va ser dotar als participants d’eines i recursos necessaris per identificar una situació d’emergència i saber com actuar, així com entendre i aplicar el concepte de prevenció.

El taller va ocupar una franja de dues hores i, degut a la situació de pandèmia actual, el monitor només va poder fer una ponència teòrica i mostrar-los les diferents tècniques d’atenció a partir d’un maniquí, sense la intervenció ni la pràctica que acostumava a fer tot l’alumnat. Els va explicar quines són les principals situacions d’emergència i llur maneig, què és la PLS (Posició Lateral de Seguretat), com es fa una RCP (Ressuscitació Cardiopulmonar), què és i com es tracta una OVACE (Obstrucció de la Via Aèria per Cos Estrany) i una demostració d’una DEA (Desfibril·lació Automatitzada), entre d’altres.

Pensem que és important que tots els adolescents coneguin les diferents tècniques, i per això ve un agent extern a ensenyar-los com s’ha de fer i com s’ha d’actuar. Segurament no tots recordaran les indicacions, però sí que sabran què no cal fer o com demanar ajuda.

Share this post

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *