Coneixem la Romànica de Navàs

Coneixem la Romànica de Navàs

Aquesta setmana els alumnes de 2n d’ESO, dins el projecte Servs4.0 han conegut el romànic de les nostra comarca a través dels organitzadors d’una de les proves més reconegudes en l’àmbit del senderisme i des de fa uns anys, també amb bicicleta BTT.

La romànica és una ruta que enguany hauria celebrat la seva 33a edició, però que de moment la COVID19 ha deixat en 32 edicions ininterrompudes. Consisteix en un recorregut a peu de 83,5 km de recorregut i 5,300 m de desnivell acumulat que segueix íntegrament el recorregut del sender GR-176, també conegut com a Ruta del Romànic. Una caminada que s’inicia un dissabte de maig, generalment  a les 17h, per acabar l’endemà, després de completar un atractiu itinerari circular,  que porta els caminadors i corredors a trepitjar nou municipis   per les comarques del Bages i el Berguedà, enllaçant el màxim d’ermites romàniques com Sant Cugat del Racó o Santa Fe de Valldeperes.

Gràcies al Carles Vila i el Rafa Carmona per explicar-nos-ho tan bé i per ajudar-nos a conèixer aquest llegat històric i esportiu de Navàs.

Share this post

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *