Sant Esteve i Sant Sebastià

Sant Esteve i Sant Sebastià

Aquesta setmana els alumnes de 2n d’ESO han fet una excursió fins a Sallent per conèixer l’ermita de Sant Esteve i Sant Sebastià.

Es tracta d’una ermita que inicialment només estava dedicada a Sant Esteve, però més endavant, arran d’un important episodi de febre, fou dedicada també a Sant Sebastià (any 1530)

És l’església circular romànica més gran de Catalunya i forma part del Patrimoni Artístic Nacional de Catalunya. El fet que tingui una planta circular és un fet excepcional dins les ermites romàniques i al Bages només en trobem un altre exemple.  La situació privilegiada en què es troba, podem veure gran part del Bages des de la seva entrava, l’ha convertida en un focus important per a totes les èpoques, però ha sofert també nombroses invasions i destruccions. Això ha fet que hagi tingut notables i profundes modificacions i actuacions al llarg del temps.  Cal destacar, per exemple que aquesta església disposava d’una important talla gòtica de la Verge amb el nen que fou cremada durant la Guerra Civil de 1936-1939.

A partir del 1991 es produeix un important episodi de restauració que l’ha deixada en un immillorable estat en aquests moments. Els nostres alumnes van poder veure aquesta ermita i donar valor a un passat i un present importants per a Sallent.

Share this post

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *